Pes 2013 Kasma Sorununa Çözüm

PES 2013 KASMA SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM

Pes 2013 kasma sorununun çözümü aslında çok kolaydır ilk olarak bilgisayarınızın sistem özelliklerinin oyun ile uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Bunu öğrenmek için  Konamı - Pes 2013 - Settings bölümüne tıklayın ve setting bölümünden özelliklere girin. Bu bölümde bilgisayarınızın oyun için gerekli olduğu özellikleri karşılayıp karşılamadığını görebilirsiniz.

kasma-sorunu

Sarı renkle işaretlediğimiz bölümde sistem özelliklerinizin iyi veya kötü olduğunu oyun otomatik olarak algılıyor eğer özelliklerinizi iyi veya orta durumdaysa yapacağınız ayarlamalar ile pes 2013 kasma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

İlk olarak yapmanız gereken pes 2013 görüntü ayarları ve kalitesini düşürmek olacaktır. Bu işlem kasma sorununu %70 düşürecektir. Settings-Görüntüle bölümüne tıklayın.

kasma-sorunu

Oyun ayarlarınızı yukarıdaki ayarlar gibi ayarlayın ve  çözünürlük ve görüntü kalitesini düşürün bu sayede pes 2013 kasma sorununuzu yarı yarıya düşüreceksiniz bu işlem çoğu kişinin kasma sorununu tamamen ortadan kaldırmaktadır eğer halen pes 2013 kasma sorununuz devam ediyorsa başka ayarlamalar daha yapacağız.

Oyun ayarlarınızdan görüntü ve çözünürlük kalitesini düşürdükten sonra sıra geldi windows işletim sisteminizi performans moduna almaya bu mod görüntü kalitesini düşürerek sistem performansınızın artmasını sağlayacaktır. Bu ayarlama sadece pes 2013 değil bütün oyunlardaki kasma sorununun çözülmesini sağlamaktadır.

kasma-sorunu

Resmi yakınlaştırmak için üzerine tıklayabilirsiniz.

Bilgisayarınızı performans moduna alın ve tamam diyerek işlemi tamamlayın bu adımdan sonra ekran kartınızı da performans moduna almanız gerekiyor.

Ekran kartınızı performans moduna almanız oyunlardaki kasma sorununu %50 oranda etkilemektedir bu yüzden en önemli çözümlemelerden birisi olduğunu unutmayın her ekran kartında bu ayarlamayı yapmanız mümkündür bende nvidia ekran kartı olduğu için bu ayarlamanın yapılışını nvidia ekran kartından göstereceğim.

kasma-sorunu


kasma-sorunu


Sayın oyuncularımız gösterdiğim ayarlamalardan ekran kartınızıda performans moduna altıktan sonra oyununuz %99 kasma sorunu yaşamayacaktır ekstra olarak oyunların kasmasını engelleyen GameBooster gibi programlar kullanarak performans artışı yakalabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder